Smartenit INSTEON EZFlora failure after 10 months 2016-05-12T21:22:21+00:00

HOME Forums Irrigation EZFlora Smartenit INSTEON EZFlora failure after 10 months

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • Anonymous
    Post count: 2
    #40499 |

    Hi,

    I’ve just had a second EZFlora fail, this one after being in use for only ten months. The first failure was two years after purchase, but they both failed the same: no LED status light, multiple factory resets and no life. This all occurred after being inactive for 5 months over winter. The failure was noticed in both cases when it came time to get the sprinklers working again in the spring. Neither unit looks damaged in any way–just completely unresponsive to Indigo, which is the software that talks to them.

    The last unit was bought in June of last year, the previous one June of 2013. I know the second one is past any kind of warranty, but Is there any way to get these units repaired? Gardening (and lawn growing) season is upon us… 🙂

    Any help anyone could give would be greatly appreciated.

    Tom

    Anonymous
    Post count: 146

    Hi there Tom!

    I’m sorry to hear about the failure of your EZFlora.

    Is the LED out on the side of the device?

    Can you tell me what the hardware version is? Also, where did you purchase the device?

    If the base PLM is shot (usually indicated when the LED is out), there are a few components that can be replaced to get it back up. This has been documented by a user on the Universal Devices forum – http://forum.universal-devices.com/topic/13866-repair-of-2413s-plm-when-the-power-supply-fails/

    If you have purchased it from us or one of our approved distributors, then we can repair it for you under warranty. Just give me a call and we can set that up – you can reach me at 949-238-2613

    Best regards,

    Justin

    Anonymous
    Post count: 2

    Hi Justin,

    The LED on the side of the unit is unlit. The hardware version on both devices appears to be V1.7 1225, and all of the EZFloras I have purchased at SmartHome (http://www.smarthome.com). Not sure if they are an approved distributor or not.

    Tom

    Anonymous
    Post count: 146

    Hello again Tom,

    Yes, Smarthome is an approved distributor but it’s odd that you received a 1.7 version from them as they should have been through 1.7s over a year ago.

    Anyhow, if you can send me your proof of purchase within the warranty period then we can replace the PLM under warranty. Smarthome has made the PLM’s more robust since version 1.C and beyond, so you shouldn’t have any issues going forward once replaced.

    Please send a copy of your invoice to @smartenit.com">support@smartenit.com to my attention and I’ll send you an RMA number as soon as that is received.

    Best regards,

    Justin

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.