Problems with ezrain 2008-04-07T14:57:16+00:00

HOME Forums Irrigation EZFlora Problems with ezrain

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • Anonymous
    Post count: 6
    #39918 |

    I am having two problems with the ezrain controller I think it will be a RMA but is there another option.

    Problem 1. Using the simple home software if I try to run Zone 1 the software shows it as on but the sprinklers don’t run.
    I can run all other Zones with out a problem however if I run a program from the controller that has a time for Zone 1, It works

    Problem2. I am having zones and programs run very randomly and some of them acting like it is a timer because it is the same times everyday but others very random

    To give some history I have had this unit for about two weeks When I first got it and set it up through homeseer I had a minor problem but it was resolved quickly and from that point it ran great for a couple of days
    no faults triggers or anything that seemed odd

    Homeseer sets the devices up with x10 style code s1 for zone 1 s2 for zone 2 going all the way through program 4 being s12 I have not enabled x10 on the ezrain
    Do to an over-site I ended up with homeseer sending a s1 on command and zone 1 came on so I sent a s1 off but the zone did not turn off.

    At that point I quit trying with homeseer and was just testing with the simple home software which is also unresponsive to zone 1

    Well to make a long story short I used the software to default the ezrain which seemed to remove the links but all other problems existed after re-adding the links no response on zone one and faults triggers

    So I hardware defaulted it using the button on the side and did the same thing with the PLC on the server The links were gone but all my setting for the programs were still saved and zone 1 still does not work.

    As a work around I have stopped using that zone but I still have the faults triggers below I will put the SDM messages if I run Zone 1, 4, or 3 below.
    Thank you for any information

    Zone 1 on

    ui:SendInsteonRaw=00 00 00 08 9C 0E 00 40 00
    si:00 00 00 08 9C 0E 00 40 00
    PLC:sendinsteonraw=True
    uifinished:SendInsteonRaw=00 00 00 08 9C 0E 00 40 00
    PLC:eventraw=04
    PLC:receiveinsteonraw=04 08 9C 0E 05 0E AA 20 40 00
    3/29/2008 12:24:11 PM:ackmsg=08 9C 0E 05 0E AA 20 40 00

    Zone 4 On

    ui:SendInsteonRaw=00 00 00 08 9C 0E 00 40 03
    si:00 00 00 08 9C 0E 00 40 03
    PLC:sendinsteonraw=True
    uifinished:SendInsteonRaw=00 00 00 08 9C 0E 00 40 03
    PLC:eventraw=04
    PLC:receiveinsteonraw=04 08 9C 0E 05 0E AA 20 40 83
    3/29/2008 12:25:38 PM:ackmsg=08 9C 0E 05 0E AA 20 40 83
    PLC:eventraw=02
    PLC:eventraw=03
    PLC:receiveinsteonraw=02 08 9C 0E 04 00 00 8F 27 83

    Zone 3 On

    ui:SendInsteonRaw=00 00 00 08 9C 0E 00 40 02
    si:00 00 00 08 9C 0E 00 40 02
    PLC:sendinsteonraw=True
    uifinished:SendInsteonRaw=00 00 00 08 9C 0E 00 40 02
    PLC:eventraw=04
    PLC:receiveinsteonraw=04 08 9C 0E 05 0E AA 20 40 82
    3/29/2008 12:28:06 PM:ackmsg=08 9C 0E 05 0E AA 20 40 82
    PLC:eventraw=02
    PLC:eventraw=03
    PLC:receiveinsteonraw=02 08 9C 0E 04 00 00 8F 27 82

    Anonymous
    Post count: 6

    When I recived no reponce on the forum I called in for support. They were very helpful, there was no way to get the current unit to work.

    they got me a replacement quickly and were interested in haveing me proved all info I could so they could check to see if this could be overlooked problem.

    I just wanted to say thank you a company that has great customer service is far to rare now days.

    and going the extra mile to look at what might be a problem to make a better product 😀

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.