Configuring Interfaces for ZBPServer 2014-05-29T18:01:19+00:00

HOME Forums Gateways Raspberry Pi Configuring Interfaces for ZBPServer

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • Anonymous
    Post count: 259
    #40439 |

    Sometimes we get questions related to ZBPServer not running or not detecting the Interface attached to the Raspberry Pi. Following should help you get past this hurdle.
    First lets check ZBPServer Status: $ sudo service zbpserver status

    If Zbp is not Running then Check the following:
    — Is your interface attached? If not, please attach it and then try $sudo service zbpserver start
    Now check the ZBPServer status again: $ sudo service zbpserver status

    — if ZBPServer is still not running then it is most likely that the interface you have attached is enumerated to something other than /dev/ttyUSB0 or /dev/ttyUSB1
    This happens when you attach the Interface through a USB HUB. So to get it to work you will need to add the enumeration in the ZBPServer config file.

    USING USB HUB for Interface:
    1. Check the tty port: $dmesg | grep tty
    Find which one is connected to your interface, it could be something like: /dev/ttyAMA0 or /dev/ttyAMA1

    2. Add to ZBPServer config:
    — The ZBPServer config file is located at /etc/zbp/config.ini
    — Find the ports And Append your Interface Enum to it: ports=/dev/ttyAMA0, /dev/ttyUSB0, /dev/ttyUSB1

    Hope this helps.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.