Reply To: Timeout from command – not receiving response from PLM 2017-12-21T07:00:25+00:00

HOME Forums Gateways Raspberry Pi Timeout from command – not receiving response from PLM Reply To: Timeout from command – not receiving response from PLM

Anonymous
Post count: 22

I am still having problems with this.

I started with a new SD, formatted, installed a new copy of Raspbian Jesse 07052017, and installed zbpserver from scratch.

I received errors in the log file

Aug 24 16:46:41 raspberrypi ZBPServer[4458]: MQTTClient:: gateway registered, id: 598dbaf33bd8242a7c1a8443 accountId:
Aug 24 16:46:41 raspberrypi ZBPServer[4458]: MQTTClient:: this device is not associated to an account yet, checking again in 20secs

I logged into the app.smartenit.com portal and recreated my gateway with the proper IP and and MAC address, but still receive this error.

I tried to copy my old data.db into the /etc/zbp directory to restore all of my devices. The devices are visible in the All Devices area, but all other areas are generating this error:

Aug 24 16:46:53 raspberrypi ZBPServer[4458]: AreasMgmt:: Trying to migrate old areas
Aug 24 16:46:53 raspberrypi ZBPServer[4458]: AreasMgmt:: Not all areas have been started its migration process
Aug 24 16:46:53 raspberrypi ZBPServer[4458]: AreasMgmt:: Error creating old area ‘Exterior’ remotely, trying to migrate it later. Err: “Remote operation was disabled and the current platform does not have local storage”

Lastly, all inquiry commands are still failing:

Aug 24 16:51:59 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 24 5E 7A 0F 19 01
Aug 24 16:51:59 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 20 92 B6 0F 19 00
Aug 24 16:51:59 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 24 CE E2 0F 19 00
Aug 24 16:51:59 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 22 C6 F7 0F 19 00
Aug 24 16:51:59 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 24 2D D9 0F 19 01
Aug 24 16:51:59 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 20 96 90 0F 19 00
Aug 24 16:51:59 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 21 3D EC 0F 19 00
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 22 C9 00 0F 19 00
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 23 B1 51 0F 19 00
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 22 BA 64 0F 19 00
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 21 3C 16 0F 19 00
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 21 3F 0B 0F 19 00
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 24 5E 39 0F 19 01
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 24 2F 58 0F 19 01
Aug 24 16:52:00 raspberrypi ZBPServer[4458]: sSerialCtrl::CtrlId: 0 [TX] 02 62 21 3F 56 0F 19 00
commands are sent but no replies are ever received.

FYI I tried to install this on the latest Raspbian Stretch but was unable to run the server – nothing at all in the log file after installation although the service appears to be running.