Reply To: EZX10RF putting out wrong addresses 2017-12-21T14:50:58+00:00

HOME Forums Controllers EZX10RF EZX10RF putting out wrong addresses Reply To: EZX10RF putting out wrong addresses

Anonymous
Post count: 1001

The X10 traffic is necessary to evaluate what is happening. The initial node 5 On is generated after the two X10 message segments; D9 followed by D9/On. As before although the ISY labels the second segment as D9/On the actual X10 second segment is only D/On. After the first D/On and the subsequent Insteon messages for Group 5 On from the EZX10RF, I sent a second D/On only (no D/9 message segment) and the EZX10RF sent the next set of Insteon Group 5 On Insteon messages.

Sat 01/29/2011 08:20:43 PM : [X10-RX ] 02 52 A7 00

Sat 01/29/2011 08:20:43 PM : [ X10] D9

Sat 01/29/2011 08:20:52 PM : [X10-RX ] 02 52 A2 80

Sat 01/29/2011 08:20:52 PM : [ X10] D9/On (3)

Sat 01/29/2011 08:20:52 PM : [INST-SRX ] 02 50 01.DB.DE 00.00.05 CB 11 00 LTONRR (00)

Sat 01/29/2011 08:20:52 PM : [Standard-Group][01.DB.DE–>Group=5] Max Hops=3, Hops Left=2

Sat 01/29/2011 08:20:52 PM : [ 1 DB DE 5] DON 0

Sat 01/29/2011 08:20:53 PM : [INST-SRX ] 02 50 01.DB.DE 12.9F.E4 41 11 05 LTONRR (05)

Sat 01/29/2011 08:20:53 PM : [Standard-Cleanup][01.DB.DE–>ISY/PLM Group=5] Max Hops=1, Hops Left=0

This is the second X10 D/On alone which also triggers a set of node 5 On Insteon messages.

Sat 01/29/2011 08:21:03 PM : [X10-RX ] 02 52 A2 80

Sat 01/29/2011 08:21:03 PM : [ X10] D9/On (3)

Sat 01/29/2011 08:21:03 PM : [INST-SRX ] 02 50 01.DB.DE 00.00.05 CB 11 00 LTONRR (00)

Sat 01/29/2011 08:21:03 PM : [Standard-Group][01.DB.DE–>Group=5] Max Hops=3, Hops Left=2

Sat 01/29/2011 08:21:03 PM : [ 1 DB DE 5] DON 0

Sat 01/29/2011 08:21:04 PM : [INST-SRX ] 02 50 01.DB.DE 12.9F.E4 4B 11 05 LTONRR (05)

Sat 01/29/2011 08:21:04 PM : [Standard-Cleanup][01.DB.DE–>ISY/PLM Group=5] Max Hops=3, Hops Left=2

Sat 01/29/2011 08:21:49 PM : [X10-RX ] 02 52 AF 00

Sat 01/29/2011 08:21:49 PM : [ X10] D10

Sat 01/29/2011 08:21:51 PM : [X10-RX ] 02 52 A2 80

Sat 01/29/2011 08:21:51 PM : [ X10] D10/On (3)

Note that the above X10 message segment 02 52 A2 80 is labeled D10/On even though it is the same as the 02 52 A2 80 in the first sample which is labeled D9/On. The Unit number 9 is what the ISY assumes from the last X10 House/Unit code received for D9 or D10. It is the A2 80 (D/On) which triggers the EZX10RF and which node is determined by the last house/ unit segment even though the house/unit segment was sent several powerline commands back.

Move the EZX10RF and alarm connection to the same 120V leg as the ISY PLM or put the coupler back. An extension cord can be used to get the EZX10RF and alarm connection to the ISY PLM plug point. The X10 messages are in the UDI forum post which I take to indicate the coupler was in place when those event messages were generated ??